|
Soorten gefrituurde aardappelen (met voorbakken):
Pommes Pont-Neuf
Gesneden staafjes van circa 2 cm dikte en circa 6 cm lang.
- Pommes Allumettes
(Luciferaardappelen): gesneden staafjes van circa 3 mm dikte en
circa 6 cm lang Deze kunnen ook met de mandoline of keukenmachine
worden geschaafd
|
|
1: |
Snijd de aardappel in bovenstaand gewenste
model.
Was de staafjes in ruim water.
Laat deze uitlekken en goed drogen met de droogdoek. |
2: | Blancheer de
aardappel voor in een frituur van 160 C. |
3: | Schud
overtollig vet eraf, en spreid de aardappel uit op vetvrij papier. |
|
Soorten gefrituurde aardappelen (zonder voorbakken):
- Pommes chips :
Dunne, op de mandoline geschaafde, aardappelschijfjes. In een
keer afgebakken.
- Pommes pailles
(stroaardappelen): Dunne, met
de mandoline of keukenmachine geschaafde, reepjes aardappelen.
- Pommes gaufrettes
(wafelaardappelen): Dunne, op
de mandoline geschaafde, wafelaardappelen.
|
|
4: | Bak het product
af op 180 C graden tot het krokant is. |
5: | Laat de krokant
gebakken aardappel goed uitlekken. |
6: |
Zout het gerecht
iets voor het doorgeven. |